Valuta:

Fresh-hair.nl Fresh-hair.com Fresh-hair.de

Welkom bij Fresh-hair.nl

  • slide01
  • slide01
  • slide01

Zorgverzekering/vergoeding

Indien u om medische redenen een haarwerk nodig heeft kunt u voor onze haarwerken in aanmerking komen voor verschillende vergoedingen. In bijna alle gevallen kunt u bij de huisarts en/of dermatoloog/specialist een verwijzing krijgen. Met deze verwijzing kunt u aanspraak maken op een vergoeding van uw zorgverzekeraar. U heeft in ieder geval altijd recht op de basisvergoeding!

De basisvergoeding voor 2016 is vastgesteld op € 418,50.

Als u gebruik maakt van een aanvullende verzekering, heeft u naast de basisvergoeding recht op een extra vergoeding. De hoogte van deze extra vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar. Wilt u de hoogte van de extra vergoeding weten, dan raden wij u aan hieromtrent te informeren bij uw zorgverzekeraar. De vergoedingen voor een haarwerk is jaarlijks, zodat u ieder jaar weer een nieuw haarwerk kunt aanschaffen. 

Ook de belastingdienst kent een regeling die interessant voor u kan zijn. Ziektekosten komen tot 1,65% van uw verzamelinkomen niet in aanmerking voor teruggave. Komen uw uitgaven daarboven, dan komt u wel voor teruggave in aanmerking. In de meeste gevallen kunt u een groot deel van de kosten voor uw haarwerk terugkrijgen van de belastingdienst. Er zijn gevallen waarbij ook de gemeente bereid is mee te betalen. Informeer hieromtrent bij de gemeente waar u woont.

SEMH erkenningsregeling

Fresh Hair is een door de SEMH erkend leverancier. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. De SEMH is een onafhankelijke stichting die leveranciers van medische hulpmiddelen, die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren, erkent. Dit houdt in dat wij professioneel werken door opleiding en jarenlange ervaring en precies weten hoe te handelen. Als erkend leverancier kunnen wij u dan ook een hulpmiddel leveren dat goed is afgestemd op de zorgvraag en blijven wij ervoor zorgen dat het hulpmiddel past bij uw behoefte. SEMH toetst jaarlijks of ons bedrijf voldoet aan alle eisen die behoren bij de toekenning van het certificaat erkend leverancier medische hulpmiddelen.

Aanvragen van uw vergoeding worden rechtstreeks door ons ingediend bij uw zorgverkeraar. U hoeft dus zelf niets te regelen.