1 van onze klanten maakt meer dan 15 jaar gebruik van diverse soorten haarstukken en haarwerken vanwege haar medische indicatie. Het nadeel van die systemen waar zij gebruik van maakte was dat ze haar haar maar op één manier kon dragen en dat overduidelijk te zien was dat het haarwerk 'nep' is, terwijl ze het zo belangerijk vindt voor haar zelfvertrouwen en eigenwaarde dat het haarwerk natuurlijk lijkt, zodat niet iedereen ziet dat ze een haarwerk draagt. Kort geleden ontdekte ze de lace wig. Nadat wij haar van de nodige informatie hadden voorzien besloot ze de lace wig te proberen. Ze was hier zo enthousiast over, dat ze besloot haar ervaring omtrent de lace wig en de service met ons te delen! Haar verhaal is geheel onaangepast door ons geplaatst. Veel leesplezier!

 

Gebruikservaring
Vorige week heb ik mijn custom made front lacewig bij Fresh-Hair ontvangen. Enkele dagen daarvoor heb ik de Fresh Hair chat uitgeprobeerd over de status van mijn lacewig. Erg luxe dat die mogelijkheid er is! Houdt het ordernummer bij de hand en je hebt direct antwoord! Hoe handig is dat?!

Mijn front lacewig european hair, natural texture
Beste haarwerkliefhebbers, ik heb niet eerder zoiets moois, comfortabels en onzichtbaar haarwerk op mijn hoofd mogen ervaren! Er gebeurd zoveel met je, als je zulke pracht draagt! Enigszins ontroerd bij de aanblik van mijn lacewig, heb ik hem op de bank uitgespreid en zitten aaien en van alle kanten bekeken. Ik had me voorgenomen met geduld en beleid aan de slag te gaan, door de blijdschap kun je de neiging hebben te gaan haasten. 

Je krijgt een boost in zelfvertrouwen waar je U tegen zegt. Ik heb werkelijk een dag of drie, mezelf verliefd in de spiegel aangekeken! Ik ga er ook nog eens kaarsrecht van lopen, ik loop in mijn volle 1.64, borstjes vooruit en lipjes getuit! Hij blijft leuk die quote van Marijke Helwegen die overigens ook allerlei haarwerkjes draagt! Je krijgt meteen zin om allerlei outfits en make-upjes te testen i.c.m. dit prachtige haar. Ik voel me echt een diva! Dit gevoel was broodnodig want ik ben kalend door ondervoeding en nare medicijnen. Ik heb zelfs tijdelijk mijn spiegels verwijderd omdat ik down werd bij de zieke aanblik en ik deed er weinig meer aan mezelf op te leuken. Ik ben al heel lang chronisch ziek en beperkt maar ik heb er erg moeite mee als het aan mij af te zien is. Dan werkt je pokerface niet en kan iedereen (hetzij zeer oprecht bedoeld) in je gevoelsleven inbreken. Begrijp me niet verkeerd, ik heb de lacewig puur voor MIJ besteld en niet zo zeer voor de buitenwereld. Ik heb hem elke dag op, ook als ik de deur niet uithoef en geen bezoek verwacht. De reflectie van mezelf doet me zo goed, ik vraag me niet meer af wie die grauwe muis is, die me in de spiegel aankijkt!

Ik heb ervaring met velerlei haarwerken; waxextensions, weaves(zowel genaaid als gelijmd), clip-in-extensions (zelf gemaakt), topclosures (zowel custom made als uit voorraad en in combinatie met clip-in-extensions), pruiken en een synthetische frontlacewig bij Sleek (yaki straight). 
Nb. ik ben geenszins een professional maar een liefhebber met 15 jaar ervaring, mijn bevindingen & tips zijn niet van vakkundige aarde. Ik knip-kleur,krul en straight het zelf omdat ik enige vorm van kennis bezit en zodoende weet waar ik mee bezig ben! Mijn advies is dan ook, laat ten alle tijden jouw productie-eisen door Fresh Hair uitvoeren, ook als je op een later tijdstip een bewerking zou wensen. Ze zijn zeer professioneel, zo goed als elke wens is naleefbaar, bovendien heb je dan ook garantie dat het goed gebeurt! Volg te allen tijden de richtlijnen die op de website staan vermeldt!

Oefenen
Allereerst heb ik een synthetische front lacewig puur gekocht om te wennen aan dit systeem en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Liever oefenen op een goedkopere variant dan de fout ingaan met de duurdere en duurzamere variant. Zo heb ik ooit eens mijn genaaide weave, vergeten om de paar uur zachtjes te borstelen, zodoende had ik aan het einde van die dag een vervilte weave! Enfin, een maand geoefend met de synthetische front lacewig en toen the real thing besteld aangezien ik het elke dag draag!

Ik heb gekozen voor front lacewig maar heb het n.a.v. van een full lacewig op de website Fresh Hair na laten maken. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, ze kunnen nagenoeg alles namaken! Zelfs vanaf een foto, tenzij je een foto van je poedel stuurt! Alhoewel ze een poedelkrul misschien ook nog wel weten te maken ha! Mijn eerste prioriteit bij mijn keuzes is duurzaamheid, dan pas de aanblik van onzichtbaarheid (je gaat immers al voor een nagenoeg onzichtbaar haarwerk)

 • - european virgin hair (niet chemisch gekleurd/ gestraighed/gekruld); dit vanwege duurzaamheid, european omdat de haarstructuur het meest op mijn eigen haar lijkt 
 • - natuurlijke textuur; ook vanwege de duurzaamheid van het haar
 • - silk top; nabootsing hoofdhuid
 • - superlace; vanwege duurzaamheid

 

In één zin; heb beste, het meest comfortabele, en de meest natural look die ik ooit gehad heb! Ik voel me zo mooi! Het beste cadeau wat ik mezelf ooit gegunt heb! Het is het, het dubbel en dwars waard mensen! En het Team van Fresh Hair, ik heb nog nooit zulks warme service meegemaakt. Ze zijn echt betrokken, zeer geduldig en snel in afhandeling, ook herinnerde zij mij eraan dat als ik vragen heb of advies nodig heb, dat ik vooral contact moet opnemen!

Mijn voordelen op een rij: front lacewig european hair, natural texture

 • - licht van gewicht (ten opzichte van synthetisch haar)
 • - luchtig ;het is niet warm en jeukerig, mocht je wel even willen kriebelen kan dat ook gewoon (doe dat met je vingertop) (luchtig ten opzichte van de capconstructie van een ‘gewone’ pruik)
 • - totaal niet klitgevoelig (ik doe altijd uit voorzorg 3 a 4 x per dag zachtjes borstelen beginnend aan de punten dit ter voorkomen van vervilten, je eigen lange haar borstel je immers ook meer dan eens per dag! En als ik hem afdoe, zorg ik ook dat hij netjes geborsteld is en zet ik hem op een pruikhoofd
 • - Niet van echt te onderscheiden! Zelfs kappers zien het niet! Zelfs als een lacerandje ietwat loslaat van de huid dan nog ben ik de enige die dat zie!
 • - Zeer geschikt voor dagelijks gebruik zoals in mijn geval. Ga je voor dagelijks gebruik, ga dan ook voor human hair!. Het is een meerprijs die dat absoluut waard is. Makkelijker in onderhoud, lichter van gewicht, minder bewerkelijk, duurzamer en natuurlijker.
 • - Met een front lacewig kun je ook een hoge paardenstaart maken of je haar leuk opsteken
 • - Pasvorm; zelfs al zou je je iets vergist hebben in de maten van je hoofd en het is net iets te ruim, dan nog kun je de lacerand helemaal naar de vorm van je gezichtscontouren knippen en als zodanig bevestigen. Heb je jezelf ietwat te krap opgemeten, geen enkel probleem de front lacewig is op het achterhoofd elastisch, het kan dus nagenoeg niet fout gaan! (maar niet aan de lacerand gaan trekken natuurlijk, dat is het kwetsbaarste gedeelte) 
 • - De Lacerand knippen; zelfs al vind je het eng dit zelf te doen, maar stel je hebt geen keuze daarin, doe je research! Niet alleen op de website van Fresh Hair staat aangegeven hoe je dit dient te doen, op internet staan vele demonstratiefilmpjes hoe te werk te gaan, ook wat niet te doen! Ik ben zelf grote fan van de filmpjes van Miss Lola! Helemaal te gek dat Fresh Hair de productenlijn van deze slimme en handige dame in haar assortiment heeft opgenomen! Haar productenlijn is gebaseerd en ontwikkeld op de lange en ruime ervaringen van Miss Lola zelf. Hoe irritant zijn lijmdraden waar je ze juist niet nodig hebt? Haar product heeft dat niet!
 • - Geen zorgen om opwaaien, zit alles nog wel gelijk? 

Bevestigen
Ik heb nog geen ervaring met supertape/strips maar die ga ik wel bestellen! En dan zal ik daar zeker feedback over geven.

Bij acties/afprijzingen worden starters-en verzorgingskits met kortingen aangeboden. Wat bijzonder fijn is want ieder hoofd is weer anders. Ik heb een vette huid, dus heb ik extra stevige bevestiging nodig. Een kit is goedkoper dan de producten los te bestellen en tja je ontkomt er niet aan uit te zoeken wat voor je werkt en wat je wensen zijn. Ook daar is Fresh Hair heel eerlijk en correct in met advisering. Waar ik zelf steeds op terug kom ter bevestiging zijn ‘wig clips’ (te bestellen bij Fresh Hair, haarproducten, uitklapmenu accessoires). De wig clips moeten in de cap genaaid worden, heb je dit nog nooit gedaan en durf je dat niet, neem het dan in je bestelling op dat Fresh Hair dit meeneemt in de productie. Er zitten meerdere voordelen aan het gebruik van deze clips. Het gewicht wordt over de clips verdeeld en rust niet op de lacerand. Ook biedt het de wig geen ruimte om te gaan schuiven. Bevalt het je niet is het ook weer makkelijk zelf te verwijderen! Ga niet voor clips met een “u-tand” want je hebt er werkelijk niks aan, ik ben dan ook blij dat ik ze hier in het assortiment niet tegenkom. Het type wig clips die door Fresh Hair aangeboden worden zijn de beste in gebruik! Het valt me echt op dat het speerpunt van Fresh Hair erop gericht is dat de klant meer dan tevreden is en niet bijvoorbeeld hoeveel potjes en flesjes ze verkocht krijgen zoals bij vele concurenten!

Ruim een jaar geleden had ik deze site en de lacewig toen al op het oog die ik onlangs besteld heb. Maar ik had nog nooit wat gekocht via het internet. Fresh-Hair genoot mijn voorkeur van alle Nederlandse lacewigaanbieders. Ik heb alle Nederlandse sites ruimschoots getest in prijs en productaanbod. Ik vond Fresh-Hair het grootste aanbod maatwerk hebben. Ook heb ik twee maal gebeld naar Fresh-Hair voor informatie en ben ik zeer goed en duidelijk te woord gestaan. Ik zou mij in de toekomst met medeklanten hard willen maken d.m.v. bijvoorbeeld een petitie of een poll dat Fresh Hair geaccepteerd wordt door zorgverzekeraars. (die nu nog specialisten erkennen die dit maatwerk in deze prijsklasse niet kunnen leveren. Je moet vooral bij dit aanbod geen lang haar willen, en het al helemaal niet naar achter willen dragen! …)