Het heeft jaren geduurd maar Fresh Hair is eindelijk officieel erkend als zorgverlener van medische hulpmiddelen. Vanwege onze stijlvolle en trendy haarwerken hebben steeds meer mensen met een medische indicatie de weg naar Fresh Hair gevonden. Wettelijk hebben deze mensen via de zorgverzekering het recht om jaarlijks een nieuw haarwerk aan te schaffen die betaald wordt via de zorgverzekering. Echter stellen de zorgverzekeraars hier als voorwaarde tegenover dat het bedrijf waar het haarwerk wordt aangeschaft erkend is als zorgverlener.

De afgelopen jaren is onze medische klantenkring aanzienlijk gegroeid. Het nadeel voor deze mensen was echter dat ze bijna nooit de kosten vergoed kregen van hun zorgverzekeraar omdat wij geen erkend bedrijf waren. Wij zijn inmiddels jaren bezig geweest om de certificering als haarwerkleverancier te behalen maar vanwege de strenge eisen die worden gesteld is dat ons nooit gelukt, tot op heden.

Per januari 2015 is Fresh Hair officieel volgens de eisen van de onafhankelijke stichting SEMH erkend als haarwerkleverancier. Dit betekent dat wij met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract hebben. Onze contracten met de verschillende zorgverzekeraars betekent dat de kosten voor een haarwerk volledig worden vergoed. Om het helemaal makkelijk te maken worden aanvragen voor vergoedingen rechtstreeks door ons ingediend bij de zorgverzekeraar. Er hoeft dus niets zelf te worden geregeld. Met een verwijsbrief die bij de huisarts en/of dermatoloog/specialist kan worden verkregen, kunnen wij het aanvraagproces in gang zetten.

Voor meer informatie omtrent de zorgverzekering, vergoedingen en onze certificatie als erkende zorgverlener verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: http://www.fresh-hair.nl/zorgverzekering-vergoeding