Nathalie Makoma is een Congolees zangeres die bekend werd door haar deelname aan Idols. Ze wist het tot de finale te schoppen waarin ze verloor van Nikki Kerkhof en daarmee toch tweede werd. Voordat ze in Nederland via Idols bekend werd, genoot ze al enige bekendheid in enkele Franstalige Afrikaanse landen, als zangeres van de gospelgroep Makoma en ook solo. In 2002 won ze een African Music Award.

Nathalie heeft besloten dit jaar te trouwen en RTL5 mocht haar volgen. 'Congolese Bruiloft Op Het Platteland' is een realityserie bij RTL5. In deze realityserie worden zangeres Nathalie Makoma en haar verloofde JC gevolgd. En dan vooral de aanloop naar hun bijzondere huwelijksfeest. Nathalie is geboren in Congo en woont met haar verloofde Jean-Claude ‘JC’ en hun zoontje Giovanni afwisselend in Nederland en België. Nathalie en JC willen hun bruiloft volgens Afrikaanse traditie gaan vieren. Daarom gaan ze in Nederland op zoek naar een locatie om om te kunnen toveren tot een stukje Congo. JC heeft het ondertussen ook druk. Want om met Nathalie te kunnen trouwen, moet hij de familie een flinke bruidsschat geven. Daar bovenop moet hij ook nog een boete betalen omdat hij ongetrouwd een kind met Nathalie heeft gekregen.

In aflevering 5 (vorige week) hebben Nathalie en haar stylist onze winkel in Amsterdam bezocht voor het uitzoeken van een pruik voor haar huwelijk.

Wij hebben de fragmenten van de gedeeltes waarin wij te zien zijn geknipt en ze geplaatst op onze Facebookpagina. Hierbij de rechtstreekse links: fragment 1 & fragment 2. Veel kijkplezier!